Tag Archives: ppd perak tengah

3 minggu yang lepas.

k, pade sape yang tau 3 minggu lepas aku kene berkursus/berprogram dekat ppd. ppd tu bkn ppd sekolah aku plak tu kan. so aku dgn rela hatinya pergi la ke ppd tu. rela hati sebab ape? sebab dekat ngn umah. hahahaha. 1st day tu biasela lapor diri kan. aku bukanlah sorang2, tapi dorg partnerkan aku dgn sorg juruteknik dri ppd lain jugak. ppd hilir perak. wahahaha. kirenye kitorang dua2 ni dari daerah lain, dihantar kesitu sebab dekat dengan rumah.

well, bile ko dah tau ko kene kerja dekat ppd, mesti la nebes kan?risau jugak. cmne la kan cara kerja kt ppd. mesti kene pakai kasut je manjang. fyi, aku bukanlah org yg reti pakai kasut bertutup lama2. rimas ok. hahaha. hari 1st lapor diri aku dah siap selipe dlm bag ye. hahaha. paling x leh blah, hari 1st pakai setokin had buku lali, hari kedua setokin mcm setokin ballet tu bawah buku lali, hari ketiga udah x berstokin. wahhahaha. dan hari2 seterusnye aku berselipe n kasut dok simpan bawah meja je..

mase kt ppd aku leh la labelkan diri aku sebagai mak guard. whahahah. sebab ape? sebab dok dekat pintu masok. lagi x leh blah pakai baju itam plak kat lua kan, lagi la nampak kemakguardan aku..:)):)) ekceli pakai baju kt lua tu bkn sebab ape ye, sebab sejuk. oh ye, ppd itu sangat sejuk ye..taktau la aku orang2 dekat ppd ni berkulit ape..yang dok lam bilik server tu lagi sejuk kot, tapi aku tengok dorang rilek je xde pakai baju sejuk, kadang2 je ade la nampak pakai.

paling x leh blah, catat sejarah, masok 3 hari dekat ppd aku dah demam ye. hahaha. mase hari rabu tu aku memang rase macam demam, sebab lemah je badan2 ni, tapi aku gagahkan jugak. balik malam tu memang tido awal, siap menggigil2 lagi. masok ari khamis, sebab malam tu sebelom tido dah makan ubat, so rase dah sehat la. nahhhh, lagi teruk aku mengigil2. kebetulan ade program untuk pembantu tadbir plak dekat dewan, aku dgn partner aku kene lepak dewan je..haaaa, sungguh hamik obat la. lagi x hengat gigil2 aku. sampai sesak la napas aku tahan gigil. fyi, aku ade sempot ye..sebabkan dah x tahan sangat, kul 1 tu aku mintak kebenaran nak g sepital dekat tuan ppd tu kebeulan plak penyelia aku xde, kene mintak dekat beliau la..dah dapat kebenaran call abah suruh amik. serius dah x larat nk drive ye, kepale dah macam kene hempap batu dah. abah amik terus bawak g hospital changkat melintang. sejak doc kat hosp tu mengoverdosekan nebulizer aku dulu, x penah jejak dah, tapi sebab dekat dgn ppd, jejak jugak la..rupenye agak tinggi gak demam aku, 38oc ye, padan la gigil2. dah habes cek aku cakap dekat doc mintak tyme slip. then die diam, awak x nak mintak mc ke? eh? pelik kan? ahhahaha. aku tanye leh dpt mc ke? die diam n terus tulis je. aku pon layankan aje. tengah dok tunggu nak amik ubat dekat farmasi, belek la mc tu, nahhh rupenye die bagi mc 2 hari. hahahahaha. lawak2. aku ingat dulu mase aku sempot yang teruk nak mintak mc pon x dapat, katenye x layak. ni free2 dapat 2 hari. hahahaha. x leh lupe sungguhla..

mase dekat ppd jugak, aku dgn partner aku dok makan kat lua je. yela sebab mase start kursus tu mase cuti skola kan, kantin tutup. sejak dah jumpe nasi goreng ikan rebus, hari2 nak makan tu je. oh ye, x leh lupe hari 1st makan dgn partner aku, aku dah buat segelas air tumpah ye…=)) wahahhaha agak malu disitu. then agaknye dari situ la leh rapat gaye macam dah kenal 3 tahun. aku rase majoriti la semua orang dekat ppd ingat kitorg dh kenal lame. hahaha. then dah 3 ari nak last day baru reti makan dekat kantin sekolah sebelah ppd tu, tu pon kebetulan sorang dari cegu sekolah aku pindah situ, so die ajak la makan same2. hahahhaa..

ha lagi ape nak cite. ok cite pasal staff. overall semua ok. sempoi. cume aku nak mintak mahap sikit la kepade sesape yang aku terkate beliau sombong. mane la nak tau dah dekat2 last day baru nak bertegur sape, baru nak nampak sifat ke”kakak2″an, ke”encik2″an tu kan..oh ye, mungkin aku ni nampak mcm slumber, tapi aku pemalu okayyy..hahaha, even dah tua pon antara budak2 praktikal dgn partner aku, but still aku rase aku lagi bebudak dari dorg..

akhir kata, ceh ayat…terima kasih banyak2 kepada tuan ppd, pegawai2 ppd, akak2 ppd, encik2 ppd, makcik2 ppd, pacik2 ppd, adik2 ppd, partner ppd yang baaaaanyak membantu aku mase dekat ppd. oh akan ku kenang ppd pet sampai bile2. hahahah.  last not least, billion tengs to penyelia aku dekat ppd en sabri n en zahar dan x lupe jugak pade partner aku yang tercabot wayar, encik pali. hahahaha.oh ye, kenangan jamuan dekat hillcity tu x rugi pegi walopon sebenarnye mmg x nak pegi..:))

pssst: kill the pinkyish man!

2 Comments

Filed under Peribadi